Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2007

Όρα Μηδέν - Μόνα Λίζα 7",1988

Η δεύτερη και αναμφισβήτητα πιο σπάνια
κυκλοφορία της Lazy Dog.
Οι Όρα Μηδέν ήταν ένα ιδιαίτερο post punk σχήμα.
Δημιουργήθηκαν στην Πάτρα,στα μέσα της δεκαετίας
του '80 και κυκλοφόρησαν το παρόν 7",το οποίο μοιρά-
στηκε δωρεάν,ενώ φημολογείται οτι νωρίτερα είχαν
κυκλοφορήσει και μια demo κασσέτα.
Ο φίλος από το anexartisi.gr,αναφέρει πως έδωσαν μία
μόνο συναυλία,στην κατάληψη της Nομικής,το
Νοέμβριο του '87.
Rapidshare
Mediafire



Σύνθεση:
Σάκης - Φωνητικά
Πάνος Παπαχριστόπουλος - Κιθάρα,πλήκτρα,φλάουτο
Μαρίνος Σκανδάμης - βιολί
Νίκος Βλαντής - τύμπανα

Tracklist:
1. Αφήστε το κορμί μου ήσυχο
2. Θάνατος στους ποιητές
3. Μόνα Λίζα

Bitrate: 256 kbps
(Cover + insert included)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μου έχει κολλησει ότι είχε 4 τραγούδια το δισκάκι...
Μπορεί να κάνω και λάθος.
Ηταν πολύ καλοί.

costakisp είπε...

Σιγουρα κανεις λαθος..
Αφου παραθετω και τα labels
και το ενθετο..
Δεν το κατεβασες??

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!
Δεν το κατέβασα γιατί αυτά τα 3 τραγούδια τα έχω, απλά είχα την αίσθηση ότι το δισκάκι είχε 4 τραγούδια, πάνε πολλά χρόνια οπότε πιθανότατα να κάνω λάθος.

alele είπε...

dinato ep.. panta tous mpereya me tous anti..thimamai se kasseta pou tous exw oti akoma anti grafoun dipla apo ta tragoudia ia sigrothma sthn kasseta.xaxa!!oi erastes poe einai tragodara!!!

Unknown είπε...

Οι Ορα Μηδεν, μαζί με τους Mayday Overdrive, τις Petunia Pig, τους Χαοτική Διάσταση και τους Death Courier (ίσως και κάποιους που ξεχνάω τώρα) ήταν θρύλοι στην underground Πάτρα των 80ς. Και έπαιζαν φοβερές μουσικές. Νομίζω ότι έχω δει τους Όρα σε λάιβ, σε ένα γήπεδο μπάσκετ γύρω στο 88... Η μνήμη μου με προδίδει. Αυτοί πρέπει να ταν...

Unknown είπε...

Το 7" αυτο ειναι η πρωτη κυκλοφορια που εβγαλε σε βυννιλιο το φανζι Rollin' under απο τη Θεσ/νικη και κυκλοφορησε το 88 (μεχρι τοτε εδινε κασσετες μαζι με το περιοδικο).Σημερα ειναι πανακριβο και οι φαιστες του χρηματος το πουλουν κοντα στ 50 ευρω.Οπου το πετυχετε μην το αγορασετε Κλεψτε το! (η καλητερα) απαλλοτριωστε το.
Οι ηχογραφησεις των κομματιων ειχαν πληρωθει απο τη μπαντα και το Rollin'under εκανε τη κοπη του σινγκλ. Υπαρχει ενα ντεμο σε κασσετα το οποιο μου εχουν ταξει καποιοι φιλοι παλιοι να μου το δωσουν οταν βρεθουμε.Οι Ο.Μ. εδωσαν περιπου τεσσερεις πεντε συναυλιες σε Πατρα,Αθηνα,Κομοτηνη.
Για τη Punk σκηνη που αναπτυχθεικε στη Πατρα απο το 88 και μετα υπευθυνοι ηταν (και το λεω με μια δωση περηφανιας) Το "Ψαθινο Καροτο" καθως μεχρι να φτιαχτουμε εμεις punk Στη Πατρα δεν υπηρχε,ενω γυρω μας σχηματιστηκαν ολα αυτα τα συγκροτηματα.Σοβαρο ρολο επαιξε και το οτι ειχαμε ενα παλιο νεοκλασσικο νοικιασμενο στο κεντρο της Πατρας στο οποιο καναμε προβες και φιλοξενουσαμε πανκηδες απο ολη την ελλαδα,την ευρωπη ως και τον Καναδα (ειχαμε φιλοξενισει φιλους των D.O.A. οι οποιοι μας ειχαν προτεινει να παμε να παιξουμε στο Καναδα μαζι τους).Αυτα γινονταν το 85,ενω πολυς κοσμος ερχοταν στις προβες μας οι οποιες στη πραξη εξελισονταν σε καθημερινες ιδιοτυπες συναυλιες αφου το να παιζεις μπροστα σε 20 καθε μερα μονο προβα δεν ειναι.
Εχεις καταπληκτικη δουλεια με αυτα που εχεις ανεβασει φιλε να εισαι καλα!

Αντωνης